Text Box: Vliegvelden
Text Box: Bestemmingen
Text Box: Low Cost Airlines
HomeText Box: Maastricht
Text Box: Brussel
Text Box: Schiphol
Text Box: Eindhoven Airport
Text Box: Munster
Text Box: Dusseldorf
Text Box: Weeze

Schiphol is het vliegveld van Nederland. Het is niet het enigste vliegveld, maar wordt wel veruit het meeste gebruikt. Vaak wordt Schiphol geassocieerd met dure vluchten, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Er zijn ook goedkopere vluchten, maar vaak moet je daar wel even naar zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld door online een vlucht te regelen of een last-minute te kiezen veel geld besparen.��

Goedkoop vliegen:

Schiphol

Home

Ligging

Schiphol ligt ten zuidwesten van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, vlakbij Hoofddorp. Niet ver van het vliegveld ligt da A4, waardoor het vliegveld met de auto goed te bereiken is.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder een aantal luchtvaartmaatschappijen die vanaf dit vliegveld vliegen:

Air Berlin,

Air France,

Arkefly,

Atlas Blue,

Corendon,

EasyJet,

KLM,

Onur Air,

Surinam Airways

 

Parkeren

Je auto parkeren bij Schiphol, dat kan. In het hoogseizoen zijn de parkeerplaatsen een stuk duurder dan in het laagseizoen. Als je je auto voor een langere tijd parkeert worden de kosten per dag steeds lager. Als je echt voordelig uit wilt zijn kun je kiezen voor Smart Parking. Dit is een nieuw systeem waarbij je online je parkeerplek reserveert en gebruik maakt van forse kortingen.

 

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed te bereiken. Als je met de auto komt (en er zijn geen files), dan kun je het vliegveld gemakkelijk bereiken via de omliggende snelwegen. Schiphol heeft een eigen station dat onder het vliegveld zelf ligt. Er rijden ook bussen naar het vliegveld.

 

Low Cost Airlines
De goedkoopste vluchten worden hoofdzakelijk aangeboden door luchtvaartmaatschappijen die werken volgens het principe van low cost Airlines. Dit houdt in dat ze proberen de prijs van hun vluchten zo laag mogelijk te houden om zo goed te kunnen concurreren. Dit doen ze door bijvoorbeeld overbodige luxes te schrappen en maar een beperkt aantal vluchten aan te bieden.

 

Last Minutes en Online aanbiedingen
Als je echt een goedkope vlucht wilt, is het verstandig om te kijken naar Last Minutes en Online aanbiedingen. Bijna iedere dag is er weer een nieuwe stuntaanbieding op het internet te vinden. Vergelijk de aanbiedingen goed met elkaar en je zult zien dat je door de mogelijkheden te onderzoeken veel geld kunt besparen.